Burger Mania

Burger-ul a renascut de aproape 3-4 ani iar restaurantele cu specific au inflorit, mai ceva precum ciupercile dupa ploaie. Fie ca mananci de la Furgoneta sau la restaurantul lui Scarlatescu (Burger si Scoici)  burgerul are acelasi gust. Simti acelasi gust, de parca le-ar face la indigo. Pentru cei care nu stiu ce e indigo-ul, google it. Revenind la burgeri, am observat cateva lucuri:

Chifla: E aceeasi, indiferent de local. Aceeasi chifla obosita si super umflata cu afanatori. Aceeasi chifla ce se sfarama in mii de bucatele cand musti din ea iar sosul se elibereaza victorios, reusint sa te manjeasca peste tot. Murdar si neplacut, cel putin pentru mine. Vreau ca atunci cand musc din chifla, totul sa ramana la locul lui si sa nu fie nevoie de cel putin 3 servetele. Mai nou, burger-ul se mananca cu furculita si cutitul. Da, acesta este trendul.

Carnea este putina si nu intelegi nimic din ea. De fapt, e mai mica decat diametrul chiflei. V-am spus ca este mica si chifla?  Carnea nu are gust de vita ci de tentativa de vita. Unii zic ca au si Black Angus la minunatul pret de 26 lei. Imi vine greu sa cred ca Black Angus este atat de ieftin. Burger-ul din caserola este undeva la 19-23 lei, la supermarket.

Restul de compozitie al burger-urlui este ceva ca sa-i dea gust, in general dulce. Tot ce simt este zaharul, din muraturi, din sos-uri si dulceata de ceapa.

Nu va recomand sa mancati burgeri la Burger si Scoici, pe mine nu m-au impresionat. A fost ceva banal si atat. Este normal, avand in vedere pretul. Am mai observat o chestie tot mai des pe la diferite restaurante: servirea mancarii pe un tocator de lemn. Nu cred ca au aflat ca detergentul si cu apa nu fac bine tocatoarelor pe termen lung. Ajung sa colcaie de bacterii, de toate felurile.


Sa invatam de la specialisti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *